top of page
geboorte achter de schermen (6)-min.jpg
Hoe gaat het in zijn werk?

Niets zo fijn als weten waar je aan toe bent. Dus neem ik je hieronder even mee vanaf het moment dat jullie overwegen om mij als geboortefotograaf te boeken. Als geboortefotograaf vind ik het ongelofelijk belangrijk om respectvol en professioneel te werken, waarbij ik jullie privacy en comfort te allen tijde respecteer. Daarover lees je hieronder ook meer.

Wat kun je verwachten als je mij als geboortefotograaf boekt?
 1. Kennismakingsgesprek: We starten vaak met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om elkaar te leren kennen, om wederzijdse verwachtingen uit te spreken en natuurlijk beantwoord ik graag jullie vragen rondom geboortefotografie.

 2. Intakegesprek: Jullie besluiten om mij als geboortefotograaf te boeken. Samen met jullie stel ik een plan op voor de geboortefotografie. Dit omvat zaken zoals de verwachte bevallingsdatum, eventuele speciale momenten die jullie willen vastleggen, en hoe en wanneer jullie contact kunnen opnemen wanneer de bevalling begint.

 3. Beschikbaarheid: Jouw uitgerekende datum komt dichterbij. Omdat bevallingen onvoorspelbaar zijn, moet ik 24/7 beschikbaar zijn rond de verwachte bevallingsdatum. Hier houd ik dus rekening mee. Alle apparatuur staat klaar en in die laatste weken sta ik stand-by, zodat ik zo snel mogelijk naar je toe kan komen zodra jouw bevalling begint of doorzet.

 4. Documentatie: Het is zover! Je kindje is er nu bijna, tijd om de camera uit de tas te halen. Tijdens de bevalling ga ik discreet en respectvol te werk. Ik documenteer wat er gebeurt met behulp van fotografie en/of videografie. Ik leg de belangrijke momenten vast, zoals de weeën, jullie connectie samen, het moment van geboorte, de reacties van jullie als ouders en de eerste ontmoeting tussen ouders en baby.

 5. Nabewerking: De bevalling zit erop! Jij mag uitrusten en bijkomen. Ik rijd naar huis en in de dagen die volgen, ga ik aan de slag. Ik zoek de foto’s uit en bewerk ze om ervoor te zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn. Dit kan het aanpassen van belichting, kleurcorrectie en het verwijderen van eventuele ongewenste elementen omvatten.

 6. Levering: Het moment waar jij op wacht. Zodra de foto's zijn bewerkt, worden ze aan jullie geleverd volgens de vooraf afgesproken wijze. Dit kan zijn via een online galerij, een USB-stick of een fotoalbum.

 7. Nabespreking: Sommige geboortefotografen bieden standaard een nabespreking aan waarbij ze de foto's met de ouders bespreken & eventuele vragen beantwoorden. Ik doe dit niet standaard. Jullie genieten lekker van de kleine én van de foto’s om op terug te kijken. Heb je nog vragen of behoefte om samen eens terug te blikken? Dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje doen.

geboorte achter de schermen (6)-min.jpg
Wat ik als fotograaf belangrijke punten vind met betrekking tot jouw privacy en hoe ik als geboortefotograaf te werk ga als ik op wacht sta.
 1. Vertrouwelijkheid: Ik begrijp dat de bevalling een intiem moment is en respecteer de privacy van de ouders te allen tijde. Ik zal geen foto's maken die de privacy van de ouders schenden of die ik als ongepast beschouw.

 2. Toestemming: Voordat de bevalling begint, geven de ouders meestal toestemming voor het fotograferen van de geboorte en eventuele andere momenten daaromheen. Dit omvat vaak een schriftelijke overeenkomst waarin ook de details van de fotografierechten en -verantwoordelijkheden worden vastgelegd. Zo ben ik een geboortefotograaf bij wie je kunt aangeven wat ik juist wel of niet mag delen. Ik deel natuurlijk graag jullie mooie beelden, want het zijn juist de foto’s die laten zien wat mijn werk inhoud. Maar jullie mogen aangeven wat wel en niet gedeeld mag worden. Dat is niet bij elke fotograaf vanzelfsprekend.

 3. Discretie: Wanneer ik arriveer op de plaats van bevalling, zal ik mij discreet gedragen en niet opdringerig zijn. Ik begrijp het belang van het respecteren van de emotionele en fysieke ruimte van de ouders tijdens dit intieme proces.

 4. Respectvolle communicatie: Vooraf communiceer ik met ouders over hun voorkeuren met betrekking tot privacy en welke momenten ze wel of niet willen laten vastleggen. Dit kan variëren van het vermijden van bepaalde hoeken tijdens de bevalling tot het niet fotograferen van gezichten als de ouders dat liever niet hebben. Zorgmedewerkers zijn te allen tijde onherkenbaar in beeld, tenzij zij mondeling of schriftelijk toestemming geven.

 5. Beheer van beelden: Na de bevalling zal ik zorgvuldig omgaan met de beelden, ervoor zorgen dat ze veilig worden bewaard en alleen worden gedeeld met toestemming van de ouders. Ik zal de privacy van de ouders en de pasgeborene te allen tijde respecteren, inclusief het niet delen van foto's op sociale media of elders zonder toestemming.

Kortom, privacy is een topprioriteit voor mij als geboortefotograaf en ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ouders zich comfortabel voelen en zich kunnen concentreren op de bevalling, wetende dat hun privacy wordt gerespecteerd.

Willen jullie kennis met mij maken? Dat vind ik geweldig! 

Instagram ''Geboortefotograaf Emily''

Geboorte Xem (26).jpg

Mijn fotopakketten zijn verdeeld: 
- Geboortefotografie 
- Geplande keizersnede of inleiding
- Eerste ontmoeting

Geboorte Xem (32).jpg

"Nieuwsgierig hoe ouders terugblikken op hun meest kostbare momenten? Laat je inspireren door de emotie en schoonheid van deze onvergetelijke herinneringen."

Momenten Fotografie - Corry -4_.jpg

Benieuwd of jullie uitgerekende datum nog beschikbaar is of heb je een vraag? Stuur mij gerust een bericht. 

bottom of page