top of page

Mijn reis als geboortefotograaf!

Bijgewerkt op: 19 jun.

Hoi, ik ben Emily, de geboortefotograaf van deze website. Ik ben heel erg trots om iets over mijzelf te mogen vertellen en over mijn werk. Ik wil jullie meenemen in de geboorteverhalen die ik heb meegemaakt en nog ga vastleggen. Als geboortefotograaf, met een hart vol liefde, ben ik op een missie om herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Al sinds 2014 leg ik voor mensen de meest intieme momenten van hun leven vast.

 

Mijn avontuur begon al op mijn zeventiende, toen ik met klotsende oksels vol adrenaline op mijn scooter sprong om naar mijn allereerste bevalling te gaan. Deze eerste ervaring deed ik na een oproep waarin ouders mij het vertrouwen gaven om aanwezig te mogen zijn. De bevalling verliep echter niet zoals verwacht; er waren veel zorgen en noodzakelijke medische handelingen om het kindje op een gezonde manier ter wereld te brengen. Daarom mocht ik niet in de kamer blijven. Achteraf vond ik dit jammer, maar ik begreep het volledig, vooral omdat geboortefotografie toen nog niet zo bekend was in ons land.Ik werd geïnspireerd door enkele geboortefotografen die net opkwamen en besloot hen te volgen en te leren van hun werk. Mijn allereerste bevalling was een eye-opener, een wervelwind van emoties en wonderen die me nooit meer zouden loslaten. Vanaf dat moment wist ik: dit is wat ik wil doen. Ik wil niet alleen indrukwekkende momenten vastleggen, maar ook verhalen vertellen, jullie liefde vangen en de magie van het leven vastleggen.

 

Mijn liefde voor geboortefotografie ontvlamde direct. Terwijl ik mijn rijbewijs haalde om door heel Nederland en zelfs België te kunnen reizen voor geboortes, groeide mijn passie voor dit vak steeds meer. Tegenwoordig staat mijn scooter te verstoffen in de garage, maar mijn passie voor het vastleggen van prachtige momenten is onverminderd gebleven.


Sindsdien heb ik al meer dan honderd bevallingen gefotografeerd. Ondertussen draag ik het keurmerk als geboortefotograaf. En ben ik het vaste gezicht op de OK's in Harderwijk & Zwolle. Elke geboorte is uniek en biedt een nieuwe kans om de magie van het leven in beeld te brengen. De emoties, de liefde en de vreugde die ik door mijn lens zie, inspireren me telkens weer.


Geboortefotografie is voor mij meer dan een baan; het is een roeping. Het is een voorrecht om deel uit te mogen maken van zo'n intiem en bijzonder moment in het leven van mensen. Door mijn foto's hoop ik niet alleen de herinneringen levend te houden, maar ook het verhaal van de geboorte te vertellen - een verhaal dat generaties lang gekoesterd zal worden.

 

Er is nog zoveel meer te vertellen en te ontdekken in dit vak. In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over een bijzonder ontroerende ervaring: een bevalling waarvan we wisten dat het kindje niet levensvatbaar zou zijn.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page